Ekonomi

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, taksicilerin zam talebini reddetti.

İSTANBUL Taksiciler ve Sanatkarlar Odası’nın zam talebi üzerine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, “UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yoktur” açıklamasını yaptı.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımdaki yüzde 51,52’lik artışı yeterli bulmayan İstanbul Taksiciler Odası (ITEO), belirlenmesi için İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (İSTESOB) teklif sundu. yeni artış oranı Teklifte indi bindi ücretine yüzde 100 zam istendi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu bugün saat 11.00’de teklifi görüşmek üzere toplandı. Toplantının ardından sendikadan yazılı açıklama yapıldı.

İSTESOB’dan yapılan yazılı açıklamada, ‘İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, İstanbul Taşıyıcılar Esnaf Odası (Taksiciler), İstanbul Minibüs Esnaf Odası ve İstanbul Kamu Hizmet Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, Çarşamba günü yapılacak. 09 Ağustos 2023 tarihli yeni fiyat tarifelerini değerlendirmek üzere. toplandı. Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun toplu taşıma fiyatlarının belirlenmesi noktasında çelişmesi nedeniyle taksi, minibüs ve servis ulaşımı fiyat tarifelerinin belirlenmesine ilişkin UKOME kararları bağlayıcı niteliktedir. kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişiler. Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığına karar verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu